پارابن یک نگهدارنده شیمیایی در محصولات است که عوارض و ضررهای زیادی برای بدن انسان دارد به همین علت بهتر است از محصولات فری پارابن یا فاقد پارابن استفاده کنیم
پارابن ها مواد شیمیایی هستند که از پارا هیدروکسی بنزوئیک اسید (PHBA) به دست می آیند و به طور طبیعی در برخی میوه ها و سبزیجات یافت می شود. همچنین این ماده در اشکال مختلفی مانند متیل پارابن، پروپیل پارابن، اتیل پارابن، بوتیل پارابن و بنزیل پارابن در لوازم آرایشی و بهداشتی یافت می شود.
معمولاً از پارابن در صنایع غذایی و آرایشی، بهداشتی به منظور نگهدارنده موثر و جلوگیری از رشد میکروب ها، استفاده می کنند. شایان ذکر است که پارابن موجود در این محصولات اغلب مصنوعی و به شکل (آلکیل استرهای اسید p-هیدروکسی بنزوئیک) می باشد.خمیر دندان و دهان شویه محصولات مرطوبی هستند که از آن به صورت روزانه و برای مدت طولانی استفاده می کنیم. به علت مرطوبی بودن، این محصولات بیشتر در معرض آلودگی میکروبی قرار می گیرند. از این رو از پارابن ها برای جلوگیری این تجمع میکروب، قارچ و آلودگی استفاده می شود.
به محصولی که در آن از نگهدارنده پارابن نداشته و از عوارض و ضررهای آن برای بدن در امان باشد، محصول فاقد پارابن یا فری پارابن می گویند..
پارابن دارای انواع مختلفی می باشد که بیشتر آنها در آب حل شده که به راحتی و به وسیله پوست و دستگاه گوارش جذب بدن می شوند.
گروهی معتقدند که پارابن یک ماده شیمیایی خطرناک است که از طریق پوست، چشم و دستگاه تنفسی به بدن آسیب می رساند.
پارابن ها مانند استروژن رفتار می کنند ، کمپین غیرانتفاعی Safe Cosmetics در گزارش ساینتیفیک امریکن توضیح میدهد: «بزرگترین نگرانی این است که پارابنها عملکرد هورمون را مختل میکنند، اثری که پارابن می گذارد، با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و سمیت باروری مرتبط است».
این آژانس به نقل از یک مطالعه، استناد می کند که در آن 95 درصد از تومورهای سینه، ردی از پارابن دارند. در مطالعه دیگری متیل پارابن را در ۹۹ درصد نمونههای ادرار پیدا کردند.
با این حال، مطالعات حیوانی بیشتر نشان می دهد که روی هم رفته، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض پارابن ها، می تواند اثرات سرکوب کننده ای بر پاسخگویی هورمونی ایجاد کند و می تواند مورفولوژی بافت های هدف تولید مثلی را مختل کند.
نگهدارنده های ارزان، موثر و پایدار هستند
پارابن های موجود در لوازم آرایشی از آسیب آنها در مواجهه با اکسیژن یا اشعه ماوراء بنفش جلوگیری می کند.
پارابن ها معمولاً به وضوح در ترکیبات موجود روی بسته بندی محصولات ذکر میشوند. به این ترتیب، اگر نگران هستید، برچسب ها را بررسی کنید و از محصولاتی که حاوی مواد تشکیل دهنده با کلمه "پارابن" هستند صرف نظر کنید. اگر میخواهید از متیل پارابن در غذا اجتناب کنید، به دنبال افزودنی نگهدارنده "E218" نیز باشید.
پارابن ها نقشی در پوسیدگی دندان یا سفیدی دندان ندارند و معمولاً خمیر دندان ساخته شده از مواد با کیفیت، پارابن ندارد. برای مراقبت از دندان پوسیده می بایست به مواد دیگری در خمیر دندان مانند فلوراید توجه کرد. همچنین پارابن ها برای جلوگیری از حساسیت به خمیر دندان معمولاً در خمیردندان های ضد حساسیت استفاده نمی شوند.
فروشگاه بانی آنلاین مفتخر است محصولاتی را به شما معرفی کند که همگی فاقد پارابن بوده و از مواد طبیعی، بی ضرر و ایمن استفاده کرده اند.
فرمولهای ما از مواد طبیعی و سالم مانند( آلفا پاینن، زایلیتول ارگانیک، روغنهای اساسی گیاهی، ویتامینها و مواد معدنی) ساخته شدهاند تا بتوانید لبخندی سالمتر داشته باشید.
همچنین بخوانید درباره گلوتن و تری کلوزان