خمیر دندان ضد حساسیت چگونه درد دندان را کاهش می دهد و چه عوارضی دارد؟ بهترین خمیر دندان ضد حساسیت چه ویژگی هایی دارد و نحوه استفاده از آن چگونه است؟
خمیر دندان ضد حساسیت، به کمتر شدن درد و ناراحتی دندان که بر اثر حساسیت ایجاد شده باشد، کمک می کند که یک راه حل موقتی برای کاهش درد و ناراحتی دندان است. خمیر دندان ضد حساسیت با پر کردن حفره ها و فضاهای خالی، مسیر عبور مواد و دما را مسدود می کند و از این طریق از مینای دندان محافظت کرده و ناراحتی دندان را کم می کند.
تفاوت اصلی بین خمیردندان معمولی و ضد حساسیت این است که خمیر دندان ضد حساسیت دارای مواد اضافی یا مواد کمتری است که به حساسیت زدایی یا محافظت از قسمت های حساس دندان کمک می کند.
عاج، لایه زیر مینای دندان است. همانطور که مینای دندان از بین می رود، عاج را که به لمس و دما حساس است، در معرض دید قرار می دهد.
دندان حساس می تواند فعالیت هایی مثل مسواک زدن، آشامیدن و خوردن نوشیدنی و غذاهای گرم وسرد را با درد همراه کند. به طوری که هنگام انجام این کارها احساس درد خفیف و موقت در دندان می کنیم. معمولاً دندان های حساس نتیجه ساییدگی مینای دندان و ظاهر شدن ریشه دندان است. با این وجود حساسیت دندان می تواند توسط عوامل دیگری مثل حفره دندانی، ترک دندان، فرسوده شدن دندان و یا بیماری لثه باشد.
همچنین بالا بودن سیستم ایمنی بدن نیز باعث ایجاد آلرژی می شود و بدن نسبت به موادی که مضر نیستند نیز واکنش نشان می دهند. به همین علت هست که برخی افراد نسبت به بعضی مواد غذایی واکنش نشان داده و کهیر یا جوش های ریز می زنند. این مورد همچنین برای دندان نیز درست است و ممکن است به علت سیستم ایمنی بالای بدن باشد و مشکلی دندانی وجود نداشته باشد.
همچنین رعایت نکردن صحیح بهداشت دهان و دندان، استفاده از محصولات با کیفیت پایین نیز یکی دیگر از عوامل حساس شدن دندان می باشد. به طور مثال استفاده از خمیر دندان بدون فلوراید یا خمیر دندان خانگی در مدت زمان طولانی می تواند باعث حساس شدن دندان شود، چرا که فلوراید می تواند حفره های دندان را پر کند و از حساس شدن دندان جلوگیری کند. خمیر دندان با فلوراید یا بدون فلوراید
برخی طعم دهنده ها مثل فلفل نیز در خمیر دندان وجود دارد که باعث ایجاد حساسیت در دهان و دندان می شوند. خمیر دندان ضد حساسیت می بایست از طعم دهنده های ملایم مثل سقز و نعنا استفاده کند.
خمیر دندان های زیادی در بازار هستند که به اسم خمیر دندان ضد حساسیت به فروش می رسند. اما کدام یک از این خمیر دندان ها مناسب است؟
برای خرید خمیر دندان ضد حساسیت، می بایست به ماده ای که باعث بروز حساسیت در دهان می شود را شناسایی کنیم و از آن ماده در خمیر دندان بپرهیزیم. معمولاً مواد آلرژی زا که در خمیر دندان وجود دارد شامل ماده هایی همچون نعناع، SLS، پارابن، سالسیلات، پلاستیک، طعم دهنده های مصنوعی و الکل است. خمیر دندانی که ضد حساسیت می باشد همه یا جزئی از این مواد را ندارد.
خرید بهترین خمیر دندان ضد حساسیت ایرانی
خمیر دندان ضد حساسیت فاقد ترکیبات حساسیت زا مثل گلوتن و پارابن است. گلوتن ماده ای است که باعث تحریک شدن دندان های حساس می شود. این ماده به مرور زمان می تواند حتی دندانی را که حساس نیست نیز حساس کند. گلوتن به طور طبیعی در غلات و نان ها یافت می شود. کسانی که به این ماده حساسیت دارند از موادی استفاده می کنند که فاقد گلوتن باشد. اکثر خمیر دندان های گیاهی و طبیعی بدون گلوتن هستند و به طور کلی خمیر دندان های طبیعی و گیاهی به علت ملایم بودن مواد برای دندان حساس مناسب تر هستند . بهتر است به جای این مواد نگهدارنده حساسیت زا از موادی مثل تری کلوزان یا مواد طبیعی نگهدارنده در خمیر دندان های ضد حساسیت استفاده کنند.
فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که سبب تقویت مینای دندان می شود. همچنین حفره های دندان را پر کرده و از ساختمان دندان محافظت می کند.
ماده اصلی سقز یا تربانتین، آلفا پینن است. سقز یک نیمه مایع است که از ساقه درختان جاری می شود. این ماده در گذشته و حال خاصیت دارویی داشته و از آن در ترکیبات آدامس، خمیر دندان، آب نبات و ... استفاده می کنند. این ماده باعث خوشبو شدن دهان و رفع پلاک و جرم دندان ها می شود. همچنین آلفاپاینن به رفع بوی بد دهان نیز کمک می کند.
زینک سیترات در خمیر دندان به از بین بردن پلاک های دندان کمک کرده و همچنین باعث مقاوم شدن لثه ها می شود.
خمیر دندان ضد حساسیت با استفاده از ترکیبات خود مسیر گیرنده های درد را می بندد و حفره های دندان را پر می کند. همچنین به بدن کمک کرده تا نسبت به موادی که مضر نیستند و فقط آلرژی زا هستند واکنش نشان ندهد. با استفاده روزانه و منظم خمیر دندان ضد حساسیت می توان در دراز مدت به کاهش حساسیت دندان کمک کرد.
به طور کلی خمیر دندان ها را از نظر ترکیبات و ساخت می توان به سه دسته تقسیم کرد.
اگر دندان های حساسی دارید پیشنهاد می کنیم که از خمیر دندان طبیعی استفاده کنید. چرا که خمیر دندان طبیعی فاقد مواد شیمیایی خشن هست و همچنین فاقد گلوتن می باشد. بنابراین می توان گفت بهترین خمیر دندان ضد حساسیت، خمیر دندان طبیعی است.
خمیر دندان هایی که ترکیبات آنها شیمیایی است ولی خاصیت دارویی نیز دارند. این خمیر دندان ها نسبت به خمیر دندان شیمیایی بهتر عمل می کنند و خواص مفیدی برای دندان دارند.
برای کسانی که دندان های حساسی دارند استفاده از خمیر دندان با ترکیبات شیمیایی اصلاً توصیه نمی شود. چرا که خمیر دندان با این ترکیبات باعث تحریک شدن لثه ها و از بین رفتن مینای دندان می شود. متاسفانه اکثر خمیر دندان ها حتی معروف ترین برندها مثل خمیر دندان ضد حساسیت سنسوداین نیز از ترکیبات شیمیایی مضری برای ساخت خمیر دندان بهره می گیرند.
خمیر دندان ضد حساسیت یکی از انواع خمیر دندان بی ضرر و سالم ترین نوع خمیر دندان است که هیچ عوارضی ندارد. اما وقتی که در حالت عادی از خمیر دندان ضد حساسیت استفاده کنیم ممکن است متوجه پوسیدگی دندان نشویم. چرا که خمیر دندان ضد حساسیت با قرار دادن سد و مانع جلوی حفره ها، از درد دندان جلوگیری می کند.
خمیر دندان ضد حساسیت را می توانید هرروز به دفعات استفاده کنید. هیچ گونه محدودیتی در تعداد استفاده از خمیر دندان ضد حساسیت در روز وجود ندارد. خمیر دندان ضد حساسیت برای زمانی است که شما به دندان پزشکی مراجعه کردید و با اینکه تحت درمان قرار گرفتید و پزشک هیچ گونه بیماری و پوسیدگی دندان را تشخیص نمی دهد ولی هنوز دندان شما به برخی مواد و برخی شرایط واکنش نشان داده، درد گرفته و تیر می کشد. این زمان است که شما می بایست از خمیر دندان ضد حساسیت استفاده کنید. همچنین با مراقبت از دندان پوسیده نیز می توانید درد ناشی از حساس شدن دندان را کاهش دهید. نکته دیگر این است که بسیاری افراد برای سفید شدن دندان خود از خمیردندان های سفید کننده با سایش بالا استفاده می کنند که این امر موجب حساس شدن دندان می شود. بنابراین بهتر است در کنار استفاده از خمیر دندان سفید کننده از ضد حساسیت نیز استفاده کنیم.
از همان ابتدا که احساس کردید دندان شما حساس شده، می بایست به دندان پزشکی مراجعه کنید تا اگه دندان شما مشکلی جدی دارد حل شود. وقتی حتی با درمان نیز دندان شما تیر کشید و درد گرفت می بایست از خمیر دندان ضد حساسیت استفاده کنید.
حساسیت به خمیر دندان یک مشکل رایج است که باعث ناراحتی و گاهی حتی درد هم می شود، اما خوشبختانه راه هایی برای کاهش و پیشگیری این علائم وجود دارد.
در این مقاله، انواع مختلف حساسیت به خمیر دندان، علائم و راه حل های درمانی آن را مورد بحث قرار می دهیم.
حساسیت دندان یک مشکل رایج دندانی است که بسیاری از افراد، آن را تجربه کرده اند. درد ناگهانی و تیز در یک یا چند دندان هنگام قرار گرفتن در معرض محرک های خاصی مانند غذا و نوشیدنی سرد یا گرم، غذاهای شیرین یا مسواک زدن، از نشانه های حساس بودن دندان است. حساسیت دندان زمانی رخ می دهد که مینای دندان فرسوده شده و لایه حساس عاج زیرین آن نمایان شود.
عوامل زیادی وجود دارند که می تواند دندان شما را حساس کند. مانند مسواک زدن بیش از حد محکم و سفت با خمیردندان های سفت، تحلیل لثه، پوسیدگی دندان و بیماری لثه. شناسایی علت حساسیت دندان برای تعیین درمان مناسب بسیار مهم است.
حساسیت به خمیر دندان زمانی رخ می دهد که مواد موجود در خمیر دندان باعث تحریک بافت های نرم دهان مانند زبان، لب و گلو شود. برخی افراد ممکن است نسبت به مواد ساینده خمیردندان حساسیت داشته باشند که می تواند منجر به فرسایش مینای دندان و تحلیل لثه شود.
همچنین برخی مواد موجود در خمیر دندان نیز می تواند دندان شما را حساس کند. متداول ترین ترکیبات خمیردندان که می توانند باعث حساسیت شوند عبارتند از سدیم لوریل سولفات، که یک عامل کف کننده در خمیر دندان است که می تواند بافت های نرم دهان را تحریک کرده و نیترات پتاسیم که برای حساسیت زدایی دندان ها استفاده می شود اما می تواند باعث حساس شدن دندان نیز شود.
ماده دیگری که به حساس شدن دندان منجر می شود گلوتن می باشد. گلوتن ماده ای است که به طور طبیعی در نان و غلات یافت می شود. بسیاری از افراد به این ماده حساسیت دارند و از رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده می کنند.
علائم حساس شدن به خمیردندان بسته به ناحیه مورد نظر متفاوت است.
اگر گلوی شما به خمیر دندان حساس است ممکن است بعد از مسواک زدن احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن در گلو احساس کنید. در مواردی دیگر حساسیت گلو به خمیر دندان می تواند باعث تورم گلو یا ظاهر شدن کهیر شود.
حساسیت در این ناحیه با سوزش یا سوزن سوزن شدن زبان همراه است ک می تواند با تورم، قرمزی یا برآمدگی زبان همراه باشد. در موارد شدیدتر حتی مشکل در صحبت کردن نیز مشاهده می شود.
این نوع حساسیت باعث بروز قرمزی، تورم یا احساس سوزش روی لب ها می شود که می تواند با خشکی لب، ترک خوردن یا پوسته پوسته شدن لب ها همراه باشد. در موارد شدید باعث بروز تاول یا کهیر روی لب می شود.
حساسیت در این ناحیه باعث ایجاد غده های چربی یا کهیر در پوست اطراف دهان یا سایر نواحی بدن که با خمیر دندان در تماس است، می شود.همچنین می تواند با خارش، قرمزی یا تورم همراه باشد.
حساسیت دهان به خمیر دندان می تواند باعث سوزش یا سوزن سوزن شدن در دهان از جمله لثه ها، گونه ها و سقف دهان شود.که با قرمزی یا تورم بافت نرم در دهان همراه است.
برای درمان حساسیت به خمیر دندان می بایست برای ارزیابی به یک متخصص دندانپزشک مراجعه کنید.دندانپزشک یا متخصص بهداشت می تواند علائم شما را ارزیابی کرده و یک معاینه کامل برای تعیین علت حساسیت شما انجام دهد. آنها ممکن است آزمایش یا تصویربرداری را برای تشخیص شرایط زمینه ای توصیه کنند.
همچنین اگر تشخیص دهید که به چه ماده ای در خمیردندان حساسیت دارید می توانید خمیردندان مناسبی را برای خرید انتخاب کنید. مثلاً اگر به گلوتن حساسیت دارید می بایست خمیردندان بدون گلوتن و اگر به فلوراید حساسیت دارید می بایست خمیردندان بدون فلوراید را تهیه کنید.
درمان حساسیت به خمیردندان به علت زمینه ای و نوع حساسیتی که تجربه می کنید بستگی دارد.
برای پیشگیری از حساس شدن دندان ها می بایست برای مقاوم شدن دندان خود تلاش کنیم.
حساسیت به خمیردندان می تواند ناراحت کننده و گاهی دردناک باشد، اما راه هایی برای کاهش و پیشگیری از این علائم نیز وجود دارد. با دوری از عوامل حساسیت زا، استفاده از خمیر دندان مناسب و استفاده از خمیردندان طبیعی و گیاهی می توانید حساسیت را کاهش دهید و از لبخندی سالم و بدون درد لذت ببرید. اگر به خمیردندان حساسیت دارید، با متخصص دندانپزشک خود صحبت کنید تا علت اصلی و درمان مناسب را مشخص کند.
خمیردندان طبیعی و گیاهی ویژگی یک خمیر دندان خوب را دارند و فاقد عوامل حساسیت زا هستند و به بهداشت دهان و دندان شما نیز کمک می کنند که می توانید آنها را از بانی آنلاین تهیه کنید. ما اینجا هستیم تا به شما لبخندی سالم و بدون درد هدیه کنیم.